Call Us: 03 – 8062 5891

How To Replace Folding Autogate Roller – Gate & Auto Gate Repair Expert

How To Replace Folding Autogate Roller – Gate & Auto Gate Repair Expert

Cara tukar roda bawah autogate boleh dikatakan mudah sekiranya berpengalaman melakukannya dengan teknik yang betul dan ada peralatan cukup serta menggunakan roda tayar autogate yang bersesuai dengan gate. Bukan main pasang roda autogate ikut suka hati asal boleh sahaja, lagi-lagi kalau anda ada sistem autogate. Banyak kali kami beritahu selepas roda autogate, auto gate roller wheel replacement dilakukan, auto gate motor perlu diselaraskan alignment dan level supaya bergerakkan nanti lebih lancar. Macam kalau anda suruh tukang besi buat atau anda cuba tukar roller autogate sendiri, mesti tak akan tahan lama, takut nanti akan memberi kesan pada autogate motor pula.

Baiki Roda Autogate Kuchai Lama

Salah satu customer ini dari Jalan kangkong, taman goodwood, kuchai lama yang telah datang ke auto gate shop kami untuk mencari folding auto gate roller dan nak cuba replace folding auto gate roller itu sendiri, katanya senang sahaja cuma keluarkan roda lama dan masukkan balik roda autogate. Dari apa yang customer beritahu, autogate roller not rolling dan roller jump off track. Kalau kes macam ini, mesti autogate roller bearing roller pada bahagian dalam gate itu yang bermasalah, jadi kena bawa keluar autogate roller bearing dalam itu dan pasang auto gate roller dan sekali dengan bearing yang baru, kena potong dan welding semula. Sekarang customer baru tahu, kalau tak ada pengalaman, teknik dan peralatan memang tak boleh buat. Akhirnya customer minta kami yang buat folding autogate wheels replacement untuk rumahnya. Nasib baik ada technician kami yang free masa itu, terus ikut customer balik untuk tukar roda autogate rumah. Tengoklah keadaan autogate roller bearing ni, memang dah karat teruk. Jadi sekarang kami gantikan dengan heavy duty autogate roller dengan stainless steel autogate roller wheels ada double bearing buatan malaysia, memang tahan karat dan tahan lama.

Autogate Roller Repair Kuchai Lama

Anda sedang mencari orang expert in gate problem atau auto gate repair expert yang boleh selesaikan masalah autogate rosak anda dengan segera? Autogate tidak berfungsi? Autogate installer missing? Auto gate contractor anda tidak mempunyai skill dan alatan untuk melakukan pekerjaan itu? Kami sentiasa ada untuk auto gate repair near dan berada untuk auto gate KL area, auto gate selangor.

Autogate Services Kuchai Lama

Kami menyediakan auto gate repair service Klang Valley! Baiki autogate anda dengan 3 langkah

Langkah 1: Tangkap beberapa gambar autogate dan nyatakan apa yang ada perlukan
Langkah 2: Whatsapp kepada 012- 405 8791
Langkah 3: Juruteknik kami akan menghubungi anda untuk appointment

Sekiranya ada ingin menggantikan underground swing auto gate system yang lama atau arm auto gate yang sudah rosak, kami sangat recommend kan anda menggunakan FBM-929 Arm Autogate System kami.

Auto Gate Installation Service
Heavy Duty Autogate Arm

EE Automation & Technology Sdn Bhd
Showroom: 33, Jalan Puteri ⅛, Bandar Puteri
Puchong, 47100 Puchong, Selangor.
( Besides Giant Hypermarket)
Hotline : 03 – 8062 5891 / 016-639 2272
Website:https://www.eeautomation.com.my

Leave a Reply

About Us

EE Automation is a supplier and installer of Security Systems including CCTV systems, Alarm systems, Door Access Systems, Barrier Gate Systems, and MATV.EE Automation has been in business since 1998 and has become a nationally recognized leader in the security industry and has partnered with companies like Super Guard, Skycam, Samsung, Paradox and Panasonic. Our area of services include Kuala Kumpur (KL), Petaling Jaya (PJ), Puchong, Shah Alam and Cheras.

Find out more about us here.

Contact Us

Call Us Now!
03 – 8062 5891

EE Automation & Technology Sdn Bhd

33, Jalan Puteri 1/8,
Bandar Puteri Puchong,
47100 Puchong, Selangor
(Next to Giant/ Behind Hotel 99)

Tel: +60 3-8062 5891
Fax: +60 3-8052 1200
Mobile: +60 12-405 8791
Mobile: +60 16-639 2272

Email: info@eeautomation.com.my

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Call Now ButtonCall Now
WhatsApp us